Logo-Tennisclub Bachten de Kupe Veurne
Logo-Tennisclub Bachten de Kupe Veurne

ONTSTAANIn 2001 kwamen enkele ouder wordende tennisleden op het idee om op vrijdagavond petanque te spelen i.p.v. te tennissen.

 

Één probleem: ze hadden geen terreinen, en Stad Veurne wilde niet nog meer investeren in sportaccommodaties. Door de relatie die erevoorzitter Freddy Capoen had met Florimont Seru, en Freddy’s inbreng met het leveren van houten trein-bils, legde “Mong” uiteindelijk volledig gratis twee terreinen aan. We gaven ze de naam “Mongjes plein en Guytjes plein”. Daarna kwam Will Tura  de terreinen inhuldigen en een balletje werpen. De eerste petanquepleinen waren geboren.


In de beginperiode waren er slechts een vijftiental leden. Frank Heyvaert fungeerde als voorzitter van de petanque club.  Enkele ‘vrijdagavond-vrienden’ sloten zich ook aan als lid, en al vlug werd een derde terrein aangelegd. Nog later kwam er een vierde terrein ter hoogte van de ingang.


De club groeide verder uit, en zeker door het toedoen van voorzitter Hendrik Dobbelaere werden er dan ook, deze keer door Stad Veurne, twee terreinen aangelegd op de vroegere parking.  Deze werden “Jacky’s plein” genoemd. Jacky Antonissen, petanque-speler, overleed in 2016.


In 2021 werden alle tennisvelden vernieuwd. Er kwamen nogmaals vier petanquepleinen bij. 
Na vijftig jaar in het verenigingsleven gaf Hendrik Dobbelaere de fakkel door, Johan Louwagie, tennis-, padel- en petanquespeler werd de nieuwe voorzitter.
Met een nieuw team leidt hij vanaf 2024 alles in goede banen.